Exkluzív LélekTúra az új Gerecse Natúrpark Látogatóközpontba

Helyszín (szöveges)
Mogyorósbánya
Péliföldszentkereszt
Bajót

"Ahol a források vize és a zarándokutak csendje a sasbércek világával találkozik"

Ezzel a mottóval hirdetik a Don Bosco Szaléziak és a Gerecse Natúrpark az újonnan megnyíló különleges Látogatóközpontot Péliföldszentkereszten, mely a térség gazdag természeti értékeinek bemutatása mellett a Natúrpark, a természetvédelem és a vallás szimbiózisát, a teremtésvédelmet is szemlélteti. A központ hivatalosan december 13-án nyitja meg kapuit, ezúttal azonban még csak egy hétvégére, hogy majd téli szünetet követően tavasszal újra várja a látogatókat.

Így tehát december 15-én vasárnap elsők között járhatjuk be a frissen elkészült kiállítótereket, személyesen a Közpoont vezetőségének bemutatásában. Szó lesz a térség értékei mellett a szaléziakról, arról az egyedülálló lelkiségről, melyet a rend alapítása óta él, elsősorban a fiatalok szolgálatában.

A helyszínre könnyű gyalogtúrával érkezünk, odafelé Mogyorósbányáról (2,5 km, 1 óra), a délután során pedig a gyönyörű kilátást nyújtó Öreg-kő sziklaszirtjén át Bajótra érkezünk (5 km, 2 óra).

A látogatóközpont megtekintéséhez kapcsolódóan a kegyhelyet is meglátogatjuk, és lesz lehetőség szentmisén való részvételre is.

Meleg ebéd rendelhető a jelentkezési lapon: mindenkit, aki az idei évben önkéntesként közreműködött az Egyesület munkájában, az Egyesület vendégül lát ebédre (kérjük jelölni), különben az ebéd ára 1500 Ft.

A túra során lehetőségünk lesz a karácsonyi készület forgatagából kiszakadva, elmerülni a téliesedő természet sajátos hangulatában, felfedezni és megosztani egymással valamit mindabból, amiért az "itt és most"-ban, valamint az elmúlt év folyamán hálásak lehetünk a személyes életünkben.

A maximális létszám 15 fő. JELENTKEZÉS dec. 11-ig ITT!

Hozni kell: évszaknak és időjárásnak megfelelő (szél- és vízálló) öltözet, túracipő, hátizsák, enni- innivaló.

Túravezetők: Molnár András (a Viator Egyesület alelnöke), Turra Erzsébet

A látogatóközpontot és a kegyhelyet bemutatják: Ábrahám Béla (a szaléziak tartományfőnöke), Gadácsi Péter (a Viator Egyesület alelnöke, a látogatóközpont igazgatója)

Tervezett program:

  • 8:15 a Budapestről jövők találkozása az Árpád híd helyközi aut.áll.-on (Turra Erzsébet)
  • 8:30 busz indul Budapest Árpád hídtól (Komárom felé, leszállás: Dorog Újtelepen)
    • alternatíva: 9:10 busz indul Esztergom aut. áll.-tól Mogyorósbányára
  • 9:30 busz indul Dorog Újtelep megállótól Mogyorósbányára
  • 10-11 óra között gyalogtúra Péliföldszentkeresztre a Mária úton (Molnár András)
  • 11-14:00 óra: Péliföldszentkereszt látogatóközpont megtekintése vezetéssel, a kegyhely meglátogatása, szentmise és ebédelési lehetőség (hozott vagy előrendelt meleg étel)
  • 14:00-16:30 óra: gyalogtúra az Öreg-kőn át Bajótra
  • 17:00 busz indul Bajótról Esztergom felé (átszállás Dorogon Budapest felé)
  • 18:45 visszaérkezés Budapest Árpád híd aut.áll.-ra.

A túra önköltséges, a látogatóközpont megtekintése ezúttal ingyenes, adományokat szívesen fogadunk az Egyesület működésére és a jövő évre tervezett programjainkhoz. Az útiköltség kb. kétezer Ft (buszjegy), amit mindenki maga fizet. Meleg ebéd 1500 Ft/adag, az egyesület önkénteseinek ingyenes.

Látványterv a szalézi honlapról
Esemény jellege
Gyalogos túra
Kulturális/művészeti
Nyitott lelki-spirituális
Vallási
Egyesületi?
Egyesületi szervezésű program
Kiket várunk?
Mindenkit, akit érdekel a Gerecse természeti és szakrális világa és szívesen tesz egy könnyű gyalogtúrát a környéken.
Nyitott?
Nyitott program

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer